Четирима министри в оставка директно отказаха да бъдат част от служебен

...
Четирима министри в оставка директно отказаха да бъдат част от служебен
Коментари Харесай

Четирима министри отказват да участват в служебен кабинет

Четирима министри в оставка непосредствено отхвърлиха да бъдат част от длъжностен кабинет с министър председател Димитър Главчев, написа .
Прочетете още
“Нямам желание да бъда длъжностен министър. Димитър Главчев, който се чака да бъде длъжностен министър председател, не е приказвал с мен ”. Това съобщи министърът на спорта в оставка Димитър Илиев след съвещанието на Министерския съвет. 

“Самият Главчев съобщи, че служебният кабинет би трябвало да е политически безпристрастен. Аз съм част от изпълнителния съвет на " Продължаваме промяната ", което изключва по формулировка присъединяване ми в служебното държавно управление ”, съобщи районният министър Андрей Цеков. Той напомни, че Политическа партия е взела и решение членове на партията да не вземат участие в кабинета “Главчев ”.

“Аз съм с политически мандат, заради което се връщам в Народното събрание ”. Това съобщи министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов.

Той напомни, че е част от управлението на " Демократична България " и ще се върне в Народното събрание като част от парламентарната група, а по отношение на наследника си в правосъдното министерство Славов съобщи: “Надявам се новият министър на правораздаването да внесе направения законопроект за правосъдната власт и да го приемем ”. 

Министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев на собствен ред заяви, че при този вид не би взел участие в състава на бъдещо служебно държавно управление, в случай че получи сподели за това. Попитан какво би споделил на своя правоприемник на поста, както и кои са значимите политики, които би трябвало да бъдат продължени, Тагарев уточни: „ Продължаването на помощта за Украйна против финансови обезщетения и потреблението им за ускоряването на процеса по превъоръжаване на Българската войска “. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР